­

De belangenorganisatie voor senioren in Midden-Drenthe. Maatschappelijk betrokken, dynamisch, mondig en ook nog gezellig. Met meer dan 350 leden zijn wij toonaangevend in  Midden-Drenthe, we beslaan het gehele senioren spectrum. We hebben expertise op het gebied van WMO en Zorg binnen onze organisatie. 


Senioren van Nu Midden-Drenthe is in de gemeente o.a. vertegenwoordigd in de WMO-Raad. Verder is er overleg met de Stichting Welzijnswerk Midden-Drenthe en nog vele andere instanties. Via de Nederlandse Vereniging van Organisaties van Gepensioneerden (NVOG) participeren wij in de landelijke belangenbehartiging. Op provinciaal niveau wisselen wij kennis uit met andere seniorenverenigingen in de provincie.
Op individueel niveau kan ieder lid bij ons terecht voor persoonlijk advies en ondersteuning.

Onze vereniging

Onze vereniging is een onafhankelijke senioren vereniging. Statutair opgericht bij akte van 22 oktober 2015 en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Besluitvorming begint bij de leden. De ledenvergadering is het hoogste orgaan.

De contributie bedraagt voor 25 euro voor het eerste lid en 20 euro voor het tweede lid op hetzelfde adres. Met ingang van 2017 wordt bij bijna alle ledende de contributie per automatische incasso geind.
Het bestuur bestaat uit 7 leden, waarvan bij voorkeur minimaal één uit Smilde en één uit Westerbork. Het bestuur vertegenwoordigd/ organiseert de vereniging en coördineert de belangenbehartiging. Lokale commissies organiseren de sociaal/culturele activiteiten. Een reiscommissie verzorgd (minimaal) 2 reizen per jaar voor de totale vereniging.

Senioren van Nu Midden-Drenthe staat open voor samenwerking met collega belangenorganisaties. In samenwerking met de PCOB worden rijbewijskeuringen voor een zeer laag tarief aangeboden, Ook op het gebied van de belasting invulservice wordt er op deelgebieden samengewerkt. 
In de agenda leest u wat op het gebied van recreatie, ontspanning en educatie aangeboden wordt. De leden van de lokale commissies staan open voor suggesties van de zijde van de leden.

Dowload hier onze statuten

Bestuur en Commissies

BESTUUR   FUNCTIE TELEFOON MAILADRES
Jan Broertjes Klatering voorzitter 0629 567772  
Gerda Buiten Beilen secretaris 0593 525192  
Tineke Vellinger-Wolf Beilen lid 0593-523375  
Marja van der Velden Beilen lid 0613 833272  
Mieke Sol Westerbork lid/WMO-zaken 0593 523585  
Job Hadderingh Beilen lid 0593 523909  
Geert Reinink Westerbork penningmeester 0615 907771  //seniorenvannumiddendrenthe.nl/Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
         
REISCOMMISSIE        
Job Hadderingh Beilen voorzitter 0593 523909  
Alie Wiebing Hooghalen      
Jannes Doedens Beilen      
Marrie Kleine Klatering      
         
LOKALE COMMISSIE BEILEN      
Alie Wiebing Hooghalen voorzitter 0593 592734  
Griet Beugel  Beilen      
Luchien Doedens Beilen      
Jannes Doedens Beilen      
Hennie Veldman Beilen      
         
LOKALE COMMISSIE SMILDE      
Familie Koning  Smilde  contactadres  0592-412503  
         
LOKALE COMMISSIE WESTERBORK      
Jaap Doudeijns  Westerbork  contactadres  0593 331972  
Hermien Nijwening  Westerbork      
Andrina Zwiers  Westerbork      
         

Financiën:

- Lidmaatschap en Contributie

De contributie van de Senioren van Nu Midden-Drenthe bedraagt  € 25,00. Voor een tweede lid op hetzelfde adres is de contributie € 20,00 per jaar. Nieuwe leden worden geacht mee te werken aan contributie per machtiging voor automatische incasso.
Activiteiten van de lokale commissies en de reiscommissie worden geacht kosten neutraal te zijn.

- Declareren

Leden die voor activiteiten de vereniging kosten hebben gemaakt kunnen hun kosten bij de penningmeester declareren. Gebruik daarvoor het declaratieformulier wat u onder aan deze pagina kunt downloaden. Stuur het formulier naar de penningmeester samen met betreffende bonnetjes. Declaraties worden per maand verwerkt en per bank uitbetaald.
Declaratieformulier downloaden

Ledeninformatie:

De meest actuele informatie van Senioren van Nu staat op de website. een afnemend aantal leden  beschikt echter (nog) niet over internet / mail. Vandaar dat wij minimaal 6x per jaar een Nieuwsbrief uitbrengen. De Nieuwsbrief wordt thuis bezorgd door vrijwilligers.
Naar het Nieuwsbrief archief

­